Balayages

Alles wat je moet weten over Highlights & Balayages

Wil je subtiele, zonovergoten lokken die er natuurlijk uitzien? Of ga je graag zo blond mogelijk? Dan is balayage de perfecte keuze voor jou! Bij mod’s hair zijn we gespecialiseerd in highlights en helpen we je graag de gewenste look te bereiken, en terwijl je haar gezond te houden.

Welke Balayages zijn er?

Klassieke Balayage

Dit zijn de klassieke lokken in zilverfolie van aan de wortel tot in de lengtes. Laat je voor het eerst highlights zetten, dan trekken we ze door tot aan de punt. Liet je al vaker balayage zetten en kom je enkel om de uitgroei bij te werken, dan zorgen we er steeds voor dat we de reeds ontkleurde lokken niet opnieuw bewerken, zodat je haar gezond blijft. Deze balayage vraagt om een 5 à 6-wekelijks onderhoud.

Free-hand Balayage

Wil je een subtiele schakering in je haar alsof het door de zon afgeschoten is? Dan kiezen we meestal voor freehand balayage in combinatie met teasing. We bewerken je lok met de handen en vingers om een zo natuurlijke mogelijk effect te bekomen en laten de lokken aan de lucht ontkleuren. Met deze techniek blijft de aanzet in natuurtint zodat de balayage op een natuurlijke manier kan uitgroeien.

Teasy Balayage

Met een teasy balayage in zilverfolie bekomen we een iets blondere look, maar nog steeds met een natuurlijk uitgroeieffect. We gaan de lokken ‘teasen’ of touperen alvorens we de ontkleuring aanbrengen. De gradatie van de teasing zal bepalen hoe uitgesproken de uitgroei zal zijn. Na het ontkleuringsproces wordt de toupage uitgekamd, wat voor een zeer zachte overgang zal zorgen tussen de natuurlijke haarkleur en de ontkleurde delen.

Babylights

Wil je een superblonde look bekomen? Dan kiezen we voor de babylights techniek. We weven dan superfijne secties uit die we ontkleuren in zilverfolie. In deze balayage kruipt enorm veel tijd en werk omdat je volledige haardos uitgeweven en ontkleurd wordt. Deze look vraagt om een 5 à 6-wekelijks onderhoud.

Lowlights

Is je haardos na verloop van tijd te blond en egaal geworden en wil je terug wat meer dimensie of schakering in je haar? Dan gaan we met een donkerdere kleur schakering aanbrengen in je haar. De techniek die we daarvoor gebruiken hangt af van het gewenste resultaat.

Hoe zorg je ervoor dat je blonde lokken zo lang mogelijk fris blijft en gezond blijven?

We zien het erg vaak, klanten die investeren in een professionele balayage door onze experts om de haren vervolgens thuis te onderhouden met supermarktproducten.

Toegegeven, supermarktshampoo’s doen allerlei beloftes en zijn verleidelijk vanwege de lagere prijs en het gemak, maar  er is een keerzijde aan de medaille.
Deze producten bevatten ingrediënten die je haar beschadigen en je hoofdhuid kunnen irriteren:

  • Onoplosbare siliconen die een doffe laag op het haar leggen.
    Deze maken het haar vet, broos en futloos.
  • Agressieve sulfaten die het haar op een ruwe manier reinigen. Deze gaan met de talgproductie rommelen waardoor je je haar enkel nog meer gaat wassen.

Na een balayage is je haar gevoelig, droog en staan de schubben van het haar open. Hierdoor is je haar brozer, pluiziger en breekbaarder. Je haar heeft thuis dus absoluut nood aan professionele producten op maat. Deze zijn samengesteld met hoogwaardige ingrediënten (vandaar ook het prijskaartje) die je haar voeden, herstellen, beschermen en de natuurlijke glans bevorderen.  

Voor het onderhouden van ontkleurd haar en het verzorgen van de algehele haarconditie, zweren wij bij het gamma Blond absolu van Kérastase. Een unieke combinatie van krachtig hyaluronzuur en edelweissbloem voedt de haarvezels diep en gaat de schubben sluiten. De ultraviolet items uit het gamma neutraliseren de ongewenste gele en gouden tinten in een alle typen en tonen blond haar, zonder het haar uit te drogen.

Wat kan ik tussentijds doen om mijn balayage fris en helder te houden?

Ontkleurde blonde haren zullen na verloop van tijd altijd een beetje vergelen of warmer worden door allerlei redenen. Denk aan de vervuilde lucht, metalen in het water waarmee je je haar was, het gebruik van de foute producten, het gebruik van stylingtools en hitte op je haar, … We raden het volgende aan:

  • Gebruik (enkel indien nodig) een neutraliserende ultraviolet shampoo.  Deze zal de gele, warme ondertoon neutraliseren waardoor je terug een koeler resultaat bekomt. Let wel, dit soort producten gebruik je best niet te vaak (max 1x per week). Overmatig gebruik zal een doffe laag over je haar leggen, waardoor de helderheid en glans op je blonde lokken verdwijnt.
  •  Kom tussentijds even langs voor een toner. Dit is een veelzijdige kleuring op basis van zuren die gebruikt wordt om de haarkleur te verfrissen of verfijnen, ongewenste tinten te neutraliseren of een fantasietint toe te voegen aan het haar. Het voordeel aan deze toepassing in vergelijking met een ultravioletshampoo is dat het product de schubben sluit en het haar enorm laat glanzen.

Ben je op zoek naar een kapper in Hasselt voor jouw Highlights en Balayages?

Maak dan nu een afspraak via onderstaande knop. Alvast bedankt voor je vertrouwen; Laure, Marleen, Luc & team mod’s hair Hasselt!

Haarkleuringen

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x