Haarkleuringen

Alles wat je moet weten over haarkleuringen

Bij mod’s hair geloven we dat jouw haarkleur de perfecte manier is om je persoonlijkheid te tonen en je look te versterken. Onze ervaren kappers zijn gepassioneerde coloristen en staan klaar om je te helpen de perfecte kleur te vinden die past bij jouw stijl en huidskleur.

DE KLEURGAMMA’S

INOA

We werken in ons salon het vaakst met Inoa, wat staat voor "Innovation No Ammonia" en is een revolutionair haarkleuringsproduct ontwikkeld door L'Oréal Professionnel. Wat Inoa uniek maakt, is het gebruik van een geavanceerde oliebasis in plaats van de traditionele ammoniakformule. Deze oliegebaseerde kleuring zorgt voor een zachtere en aangenamere kleurervaring, zowel voor de kapper als voor de klant. Inoa biedt een breed scala aan levendige kleuren, van natuurlijke tinten tot intense fashionkleuren, en is geschikt voor alle haartypes en kleurbehoeften.

Voordelen van Inoa:

  • Ammoniakvrij: Inoa is volledig vrij van ammoniak, een chemische stof die vaak wordt gebruikt in traditionele haarkleuringsproducten. Dit betekent dat de Inoa-formule veel zachter is voor het haar en de hoofdhuid, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige hoofdhuid.
  • Geavanceerde Oliebasis: De oliegebaseerde formule van Inoa zorgt voor intense, levendige kleuren en biedt tegelijkertijd voedende en verzorgende voordelen voor het haar. Het resultaat is een prachtige, glanzende kleur met een verbeterde haarkwaliteit.
  • Langdurige Resultaten: Dankzij de geavanceerde technologie en formulering biedt Inoa langdurige kleurresultaten met minimale vervaging. Dit betekent dat klanten langer kunnen genieten van hun levendige haarkleur tussen salonafspraken door.
  • Volledige Dekking: Of je nu op zoek bent naar grijsdekking of een volledige kleurverandering, Inoa biedt een uitstekende dekking voor zelfs de meest hardnekkige grijze haren, met een gelijkmatige kleurverdeling vanaf de wortels tot aan de punten.
  • Aangename Geur: Inoa heeft een aangename geur in vergelijking met traditionele haarkleuringsproducten, wat zorgt voor een comfortabele en ontspannende ervaring tijdens de kleurbehandeling.
  • Veelzijdigheid: Of je nu op zoek bent naar een subtiele natuurlijke kleur of een gedurfde fashion statement, Inoa biedt een breed scala aan kleuropties en mogelijkheden voor gepersonaliseerde kleurresultaten die perfect passen bij de wensen en persoonlijkheid van elke klant.

Naast Inoa hebben werken we nog met een aantal aanvullende gamma’s:

DIA RICHESSE

Dit is een haarkleuring die eveneens ammoniakvrij is en die we meestal gebruiken om een subtiele verandering in haarkleur aan te brengen of om de allereerste grijze haren te verdoezelen. Dia Richesse is een semi-permanente kleuring, wat betekent dat het geleidelijk vervaagt na verloop van tijd, meestal na ongeveer 4 tot 6 weken, afhankelijk van factoren zoals haartype en verzorging. De formule van Dia Richesse is verrijkt met verzorgende ingrediënten die helpen om het haar te hydrateren en te voeden tijdens het kleurproces. Dit resulteert in een gezonder uitziende haarkleur met een verbeterde glans en zachtheid.

DIA LIGHT

Dia Light is een ammoniakvrije demi-permanente haarkleuringsproduct, wat betekent dat het een mengsel is van permanente en semi-permanente kleuring. Het blijft langer dan een semi-permanente kleur, maar vervaagt geleidelijk na verloop van tijd. Dit maakt het ideaal voor klanten die op zoek zijn naar een langdurige kleur zonder de volledige toewijding van permanente kleuring. Dia Light gebruikt een formule met zuren die de schubben gaan sluiten en staat daarom bekend om zijn vermogen om het haar een mooie, natuurlijke glans en levendigheid te geven. De kleur resulteert in een subtiele, maar merkbare verandering die het haar er gezond en stralend uit laat zien. In het salon gebruiken we deze kleuring meestal voor de tussenmèche in een balayage alsook de lichtere tonen als toners na een balayage.

COOL COVER 

Cool Cover is een haarkleuringslijn die speciaal is ontwikkeld om grijze haren te dekken en koele, neutrale tinten te creëren. Deze lijn staat bekend om zijn uitstekende grijsdekking en de mogelijkheid om ongewenste warme tonen in het haar te neutraliseren. Cool Cover biedt langdurige kleurresultaten die lang mooi blijven en minder snel vervagen. Dit zorgt ervoor dat klanten langer kunnen genieten van hun frisse, koele haarkleur tussen salonafspraken door.

Welke kleurbewerkingen zijn er in ons salon?

Wil je iets helemaal anders of ga je liever voor een subtiele verandering? Alles kan! We sommen hier een aantal mogelijkheden voor je op:

Uitgroeikleuring

We werken het gedeelte van het haar bij dat gegroeid is sinds de laatste kleurbehandeling. Vaak gaat het om een grijze uitgroei, die we bijkleuren in de natuurtint of een andere kleur.

Retouche

Na een uitgroeikleuring passen we regelmatig een retouche toe. We brengen in de lengtes een aantal schakkeringen aan in de zelfde kleur waarmee we de uitgroei bijgewerkt hebben. Dit zorgt voor wat meer contrast en beweging in de lengtes.

Kleuring van de lengtes

Soms is het nodig de om lengtes onder handen te nemen, al dan niet in combinatie met de uitgroeikleuring. De lengtes kleuren we doorgaans met een Dia Light kleuring om een maximale glans te bekomen op het haar.

Hoe zorg je ervoor dat je haarkleur zo lang mogelijk fris blijft en je haar gezond blijft?

We zien het erg vaak, klanten die investeren in een professionele kleuring door onze experts en deze naderhand thuis onderhouden met supermarktproducten.

Toegegeven, supermarktshampoo’s doen allerlei beloftes en zijn verleidelijk vanwege de lagere prijs en het gemak, maar  er is absoluut een keerzijde aan de medaille.
Deze producten bevatten ingrediënten die je haar beschadigen en je hoofdhuid kunnen irriteren:

  • Onoplosbare siliconen die een doffe laag op het haar leggen.
    Deze maken het haar vet, broos en futloos.
  • Agressieve sulfaten die het haar op een ruwe manier reinigen. Deze gaan met de talgproductie rommelen waardoor je je haar enkel nog meer gaat wassen.

Na een haarkleuring is je haar gevoeliger en hebben de schubben van het haar de neiging om open te staan. Hierdoor is je haar brozer, pluiziger en breekbaarder. Je haar heeft thuis dus nood aan professionele producten op maat. Deze zijn samengesteld met hoogwaardige ingrediënten (vandaar ook het prijskaartje) die je haar voeden, beschermen en de natuurlijke glans bevorderen.  

Voor het onderhouden van gekleurd haar en het verzorgen van de algehele haarconditie, zweren wij bij het gamma Chroma Absolu van Kérastase.

Behoud van kleur: Chroma Absolu is speciaal ontwikkeld om de kleurlevendigheid te behouden en vervaging tegen te gaan. De formules zijn verrijkt met antioxidanten, zuren en UV-filters die het haar beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals zonlicht en vervuiling, die de kleur kunnen vervagen.

Bescherming tegen schade: Naast het behouden van de kleur, biedt Chroma Absolu ook intensieve verzorging voor gekleurd haar. De producten zijn verrijkt met voedende ingrediënten zoals rijstzemelolie en vitamine E, die het haar hydrateren, de schubben sluiten en beschermen tegen beschadiging.

Luxe ervaring: Kérastase staat bekend om zijn luxueuze haarverzorgingsproducten en Chroma Absolu is geen uitzondering. De producten hebben een heerlijke geur en bieden een zintuiglijke ervaring tijdens het gebruik, waardoor het haarverzorgingsritueel een plezierige en ontspannende ervaring wordt.

Hoe blijft ons team ‘up to date’ met de nieuwste trends en technieken in de wereld van de haarkleuringen?


 Twee keer in het jaar volgt ons team een twee- of driedaagse opleiding in een van de mod’s hair opleidingscentra in Parijs of in Düsseldorf. Hier worden de allernieuwste trends en toepassingen in praktijk gebracht en worden de technieken van ons team bijgestuurd door de mod’s hair educators. Daarnaast volgen we doorheen het jaar nog aanvullende kleuropleidingen bij L’Oréal in België.

Waarom gebruik je best geen supermarktkleuring?

Professionele haarkleuringsproducten bevatten hoogwaardige en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die zorgen voor een betere kleurresultaat en minder schade aan het haar. Supermarktkleuringen bevatten daarentegen goedkopere, agressievere ingrediënten die minder effectief zijn en meer kans hebben om het haar te beschadigen.

Ammoniakgehalte: Veel supermarktkleuringen bevatten een hoge hoeveelheid ammoniak, een stof die wordt gebruikt om de haarschubben te openen en de kleurpigmenten diep in het haar te laten doordringen. Ammoniak is echter agressief voor het haar en de hoofdhuid, waardoor het haar droog en broos wordt en de hoofdhuid geïrriteerd raakt. Professionele haarkleuringsproducten, zoals Inoa waarover we eerder spraken, zijn ammoniakvrij of bevatten lagere niveaus van ammoniak, wat zorgt voor een zachtere en comfortabelere kleurervaring.

Kleurconsistentie en -duurzaamheid: Professionele haarkleuringsproducten bieden over het algemeen een betere kleurconsistentie en -duurzaamheid dan supermarktkleuringen. Dit betekent dat de kleur langer mooi blijft en minder snel vervaagt tussen salonafspraken door.

Deskundig advies: In ons kapsalon krijg je deskundig advies van professionele kappers die getraind zijn in het gebruik van haarkleuringsproducten en het creëren van gepersonaliseerde kleurresultaten die passen bij jouw haartype, huidskleur en persoonlijke voorkeuren. We geven ook advies over het onderhoud van je kleur om ervoor te zorgen dat je het beste resultaat behoudt en je haar gezond blijft.

Ben je op zoek naar een kapper in Hasselt voor jouw haarkleuring?

Maak dan nu een afspraak via onderstaande knop. Alvast bedankt voor je vertrouwen; Laure, Marleen, Luc & team mod’s hair Hasselt!

Balayages

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x