Mod's hair gaat voor duurzaamheid

Mod's hair gaat voor duurzaamheid

365 kilo - dat is de hoeveelheid afval dat een Belgisch kapsalon elk jaar produceert. Mod’s hair stapt als een van de eerste 3 salons, in het pilootproject van Green Circle Salons Benelux om de milieu-impact van de kappersindustrie aanzienlijk te verminderen. Van water- en energieverbruik tot de verwijdering van product verpakkingen, de salonindustrie krijgt te doen met vele milieu-uitdagingen. Verandering begint bij jezelf, en we geloven dan ook dat wij als kapper een belangrijke rol spelen in de transformatie naar een duurzame industrie. Door de werkwijze in ons salon te veranderen, slagen we er immers in om onze ecologische voetafdruk drastisch verkleinen.

Sinds de start van het project, zamelen we ons afval in en recycleren we het overgrote deel ervan op een optimale manier. Zo worden alle haarresten, overtollige haarkleuring, papier, karton, plastic, aluminiumfolie (gebruikt voor het kleuren) en ook de kleurtubes gesorteerd. Het afval wordt vervolgens opgehaald en getransformeerd naar een nieuw leven. Het haarafval wordt samengeperst en gebruikt om zeeën en rivieren te zuiveren (bijvoorbeeld bij een olieramp). Ook aluminium, papier en plastic worden volledig gerecycleerd, en de overgebleven haarkleuring wordt gebruikt om groene energie te produceren.

Naast de optimale recyclage van het afval zetten we ons ook in om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. De zaak draait op groene energie dankzij de onlangs geïnstalleerde zonnepanelen. Aan de wastafel worden er eco-kranen geïnstalleerd die het waterverbruik inperken zonder in te boeten op comfort. In de kleurruimte gebruiken we dan weer wegwerp eco-pods, 100% biologisch afbreekbare verfpotjes die na gebruik niet afgewassen moeten worden, wat veel water bespaart.    

Is het salon dan 100% CO2-neutraal? Neen. Na alle voorgaande acties om de uitstoot te doen afnemen, blijft er een onvermijdelijke restuitstoot over die aan het eind van het jaar wordt berekend. Om de cirkel rond te maken, wordt deze gecompenseerd door samen met Greencircle salons Benelux te investeren in duurzame projecten.

Met dit project willen we ook aantonen dat milieubewust handelen perfect hand in hand kan gaan met luxe, comfort en verwennerij. De klant zal genieten van de gebruikelijke mod’s service, en bovendien zal het nu op een duurzame manier gebeuren. Ultieme doelstelling? Onze collega-kappers inspireren om de beautysector nog een beetje mooier te maken.

Ontdek het artikel in Het Belang Van Limburg

Ontdek het artikel in Made In Limburg


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x